HET ONTSTAAN VAN TEAM MIEN MASJIEN

 

In januari 2011  wordt door een vriendengroep, na het bezoeken van de indoor in De IJsselhallen te Zwolle, het plan opgevat een machine te bouwen om mee te doen aan de Nationale Kampioenschappen Tractorpulling. Het moest een Two Wheel Drive worden. Er werd al een frame en achteras aangekocht met wielen en banden en de body zou een Jaguar XJ type moeten worden, mede gezien de lengte van zo’n auto. Helaas was dit project een kort leven beschoren. Het bleek te hoog gegrepen en werd al spoedig afgeblazen. De aankoop van het frame en achteras kon geannuleerd worden en daarmee leek de kous af.

 

In 2014 verscheen in ‘Pulling Power’, het lijfblad van de NTTO, een artikel over de nieuw opgerichte Light Two Wheel Drive klasse, waarin door het opleggen van restricties aan motorvermogen het mogelijk zou worden met een relatief bescheiden budget in te stappen in de wereld van Tractorpulling.

 

Marcel Waninge besluit in zijn eentje in te stappen in deze klasse, met de redenering: “dan is het mien masjien en kan ik er mee doen en laten wat ik wil” en daarmee was meteen de naam geboren….

 

 

Samen met vader Eize Waninge begint hij aan de bouw, het leukst samengevat in dit filmpje:

2 dagen voor de eerste wedstrijd van2016 te Stroe is Mien Masjien gereed. Het resultaat is een eerste plaats, dus een geweldige b!innenkomer. Het debuutseizoen 2016 wordt afgesloten met het winnen van het Nederlands Kampioenschap!